12 Kasım 2012 Pazartesi

gecenin kaçı olmuş, hala sokaklardasın

gece yürüyüşleri devam ediyor. sanırım burayı gece seviyorum. turist yok, hafif tatlı bir kalabalık. artık yol tarif etmeye de başladım, tarzanca da olsa anlaşıyoruz. hadi bikaç fotoğrafla Roma sokaklarına bakalım..


Piazza Barberini'nin orda ufak bir çeşme, tam Bernini Otel'inin yanında.


Burası da Piazza Barberini. Ortadaki çeşme ise, 1637 yıllarında tamamlanmış olan Triton Çeşmesi’dir. Olimpos’lu tanrılar arasında denizler hakimi Poseidon’un oğlu, belden aşağısı balık, üstü insan şeklinde olan Triton’u Bernini bu çeşmesi için konu olarak seçmiştir. Deniz kabukları ile sembolize edilen Triton, dört yunus balığı tarafından taşınan büyük bir istiridye kabuğuna oturmuş, iki eliyle tuttuğu helezoni deniz kabuğu boruyu üflemektedir. Borudan fışkıran su, hepsinin birden sulara dalacakları hissini veren dramatik bir anı yakalamış olan kompozisyonu tamamlar. İnsan seven Yunusla arasına konmuş arılar papalığın amblemleridir, ve arkadaş canlısı Triton, burada, Papa III. Urban’ın insanların dostu olduğunu simgeler.

Bu meydanın karşısında bir kaç bar var. Bu arada burdaki "bar" anlayışı bizdeki gibi değil. Heryerde zaten içki satılıyor. Bu barlar da, insanların arkadaşlarıyla birşeyler içmeye gittiği bizdeki cafe mantığında yerler.



Bu resimler de, Barberini sinemasından. Arkadaşı beklerken bi göz attım. Ufak bi girişi var, tavandan klasik tarzda bi avize sarkıyor. Fotoğraflar telefonla çekildiği için pek iyi değil idare edin. O gün yağmurlu bir gün olması sebebi ile dikkatimi çeken, şemsiyeler heryeri ıslatmasın diye, girişe  poşetler koymuşlar,  tüm marketlerde poşetler ücretli olmasına rağmen burda GRATIS yani ücretsiz, güzel bişeymiş. bol güneşli günler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder